Radnja budućih dobrih ljudi

0

 

Lepoodrastaju: Vredni mali Milanovčani
 

Shvatajući da zbog ekonomskih teškoća sa kojima se suočavaju njihovi roditelji od kojih su neki ostali i bez posla, grupa dece, uglavnom osnovaca, svršenih četvrtaka i petaka, iz ulice Vojvode Milana u Gornjem Milanovcu – odlučila je da sama sebi osmisli letnji raspust. Svakog jutra u tačno određeno vreme, Dunja, Iva, Nemanja, Mina, Teodora, Kristina, Vedran, Irena i Andrijana, a iz dana u dan im se pridružuju i vršnjaci iz drugih ulica, otvaraju svoju radnju pod vedrim nebom ispred zgrade u kojoj žive, u kojoj izrađuju narukvice od gumica u raznim bojama. Uz radnju, preduzmljivi osnovci su postavili i prodajni štand na kojem prodaju svoje narukvice koje su plod njihovih ruku i mašte.
– Na ideju da proizvodimo narukvice od gumica u raznim bojama smo došli kako bismo izbegli dosadu letnjeg raspusta, ali i iz humanitarnih razloga i to se ljudima dopalo. Pravimo narukvice u dve veličine i prodajemo ih prolaznicima po ceni od 30 i 40 dinara, a mnogi, zbog toga što im je naša ideja simpatična, ostave mnogo više novca nego što vrede narukvice koje na kraju – i ne ponesu, kažu "zaposleni" u radnji za suzbijanje dosade.
– Zapravo, cilj nam je da prikupimo što više novca za one koji imaju manje od nas, a posebno za decu čije su kuće uništene poplavama i klizištima – kažu ovi mališani zaposleni u "Radnji budućih dobrih ljudi", kako su je nazvali Milanovčani.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here