Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić priznao je da njegov tim nije bio na nivou posle poraza od Barselone u 21. kolu Evrolige.

Zvezda je bila u konstantnom zaostatku u Beogradu protiv španskog tima i pretrpljen je 14. neuspeh u sezoni.

– Čestitke Barseloni na pobedi. Bili su bolji od nas. Drugo poluvreme bilo je loše. Mislim da je jasno od samog početka sezona da Barselona figurira kao jedan od timova u borbi za trofej. Pokazuju da se radi o kvalitetu koji je ogroman i ambicijama koje su jasne. Mi smo se trudili da budemo dobri. Bilo je momenata kada je to bilo loše, kada smo pravili greške. Previše promašenih slobodnih bacanja, dobrih situacija, ogromna razlika u broju skokova, protiv ekipe kakva je Barselona.

Zvezdu od 24. do 29. januara očekuju tri meča, od čega dva u Evroligi. Kada je reč o ABA, sledi derbi sa liderom Mornarom.

– Svi imaju neke svoje probleme i svako se na svoj način bavi s tim. Naš raspored je težak i jednostavno moramo da pronalazimo načine da se između utakmica pripremamo i popravljamo. Uskoro krećemo za Bar, u Crnoj Gori smo dva dana. Igramo protiv Mornara koji je pokazao da ima realne ambicije. Ostaje nam da razmišljamo o tom duelu i potom putujemo u Istanbul… Trudićemo se da pronalazimo najbolja moguća rešenja. Nije to baš tako jednostavno. Videli ste to i večeras. Neki igrači koji su pogađali ranije, to nisu radili večeras. Mislim da ćemo pronaći formu pojedinaca što bi nam omogućilo da dođemo do cilja koji je naša želja ove sezone – smatra Radonjić

Na utakmici sa Barselonom, u ekipu su se vratili Džordan Lojd i Lendri Noko i njihovu situaciju opisao je Radonjić.

– Džordan je uradio dva treninga sa timom. Lendri je bio pre našeg odlaska za Španiju kratko da može da se da konkretni sud. Očekujemo od njih, zajedno sa drugim momcima, da daju svoj doprinos kako bismo ostvarili ono što želimo – kazao je Radonjić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here