Foto: MN Press
KK Crvena zvezda Dejan Radonjić

Očekuje nas težak meč protiv Mornara i moraćemo da odigramo na vrlo visokom nivou, izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Zvezda u nedelju od 19 sati gostuje u Baru u derbiju 16. kola ABA lige.

– Mornar igra sjajno ove sezone i ambicije i ciljeve koje su najavljivali, imaju svoje uporište na terenu. Mornar ima odlične rezultate i u ABA ligi i u Evrokupu, inače izvanredan sastav dodatno je pojačan Nemanjom Gordićem koji predstavlja ozbiljan kvalitet više za taj tim. Očekuje nas težak meč bez ikakve dileme i moraćemo da odigramo na vrlo visokom nivou i da odgovorimo i energijom i na svaki drugi način kako bi kontrolisali ogroman kvalitet koji poseduje Mornar – rekao je Radonjić za klupski sajt.

Barani igraju ove sezone odlično, i trenutno nakon 14 odigranih utakmica imaju skor 12-2, dok crveno-beli imaju učinak 10-2.

Prvotimac Marko Jagodić Kuridža ističe da je Mornar godinama na vrlo visokom nivou i sa velikim kvalitetom.

– Ove sezone napravili su još veći iskorak, dovoljno je pogledati njihov plasman na tabeli i regionalnom takmičenju i plasman u drugu fazu Evrokupa. Ekipa koja je vrlo iskusna, napadački odlična, popunjena na svim pozicijama i pojačana novim plejmejkerom Gordićem, koji im je doneo kvalitet i dodatno iskustvo jer godinama igra regionalnu ligu. Znamo da nas čeka vrlo težak meč, moramo da odigramo dobro na obe strane terena, čvrsto kako bi došli do važnih bodova – rekao je Kurdiža.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here