Foto: MN Press
KK Crvena zvezda Dejan Radonjić

Košarkaši Crvene zvezde prvi put od početka sezone imali su nekoliko dana da se pripreme za narednu utakmicu.

To je duel petog kola Evrolige sa berlinskom Albom, koja gostuje u petak od 19 časova u hali “Aleksandar Nikolić”.

Ovaj meč predstavlja svojevrsni uvod u novu seriju teških mečeva koju košarkaši Crvene zvezde igraju u narednih devet dana, a to je čak pet utakmica u okviru kojih je i “duplo kolo” EL.

Nakon meča u petak, ekipu Crvene zvezde već u nedelju očekuje duel sa Mornarom u Baru, zatim utakmice sa Monakom i Armanijemu oviru EL, i utakmica sa Megom koja je na programu u nedelju u Beogradu.

Trener Dejan Radonjić i dalje nema kompletnu ekipu na okupu, ali je nakon čak pet utakmica u kratkom vremenskom periodu, nakon važne pobede nad Cedevita Olimpijom imao malo više vremena da osveži ekipu i pripremi je za novi duel sa Albom.

Košarkaši Zvezde imaće i dodati motiv pred ovu utakmicu, a to je pogled na istorijat duela koji je u dosadašnjih šest mečeva apsolutno na strani gostiju koji su dobili čak pet utakmica.

Jedini pobedu Crvena zvezda mts je izborila još na početku ove serije 29. januara 2015. godine! Prošle sezone u praznom Pioniru Alba je slavila 90:84.

Ovoga puta ambijent će biti značajno drugačiji, a publika će biti veliki i dodatni impuls za crveno bele.

– Nastavili su sa sistemom koji je postavio trener Aito, sada je tu njegov pomoćnik koji je dugo radio sa njim. Nastavili su sa prepoznatljivim načinom igre. Napravili su dosta promena u timu i sigurno će biti potrebno vreme igračcima da udju u taj ritam i folozofiju igre, zadržali su i kvalitet koji su imali. Na prvom mestu tu je Sikma, zaslužuju apsolutni respekt, sigurno sa dobrim iskustvom putuju za Beograd – rekao je Radonjić novinarima u hali “Aleksandar Nikolić”.

– Imaju dobra iskustvo igranja ovde, na nama je do dobrom igrom dođemo do kontrole kvaliteta njihove igre i da im ne dozvolimo da oni nametnu svoj ritam igre. Posle dugo vremena imamo situaciju da igramo u Pioniru evroligašku utakmicu pred našim navijačima. Ako bude atmosfera makar približna onome kako je znalo da bude na utakmicama Evrolige ovde, sigurno da će to biti veoma značajno za nas – istakao je trener Zvezde.

Crveno-beli su nakon pet utakmica u kratkom vremenskom periodu imali malo više vremena da se osveže pred duel sa nemačkom ekipom.

– Ritam je od početka bio veoma zgusnut, imali smo utakmice na svakih tri dana na početku sezone, a posle i nedelju sa duplim programom. Uz sve probleme koje smo imali sa odsutnim igračima bilo je jako zahtevno i teško. Nakon tog ciklusa imali smo četiri dana do utakmice Albom. Pokušali smo da iskoristimo to na najbolji mogući načcin, ali i razmišljali o igračima koji se polako vraćaju u ekipu. Uradili smo što smo i planirali i paralelno se pripremali za utakmicu sa nemačkim timom – zaključio je Radonjić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime