EPA/Andrej Čukić
Dejan Radonjić

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić izvinio se  košarkašima Partizana zbog ponasanja navijača crveno-belih na petoj utakmici finalne serije ABA lige, kao i zbog nepristojnog gesta Nikole Kalinica na kraju meča prema Urošu Trifunoviću kao odgovor na njegov gest u četvrtom meču.

Tim sa Malog Kalemegdana slavio je sa 80:77 i trijumfovao sa 3:2 u seriji, za šestu titulu u regionalnom takmičenju, ali je meč u hali “Aleksandar Nikolić” odigran u senci dva prekida koja su trajala oko sat i po.

– Uputio bih izvinjenje košarkaškom klubu Partizan izvinjenje zbog ponašanja naših navijača. Takođe, izvinjavam se zbog poteza mog igrača Kalinića, isto kao što sam osudiio i potez Trifunovića u prošlom meču. Nastavljamo da radimo, da ispunjavamo obaveze koje dolaze i smatram da nije baš lako posle svega ovoga naći neke reči. Sjajnu sezonu napravili smo sada izvanrednom sa dva trofeja, jako sam zbog toga srećan – izjavio je Radonjić.

Na pitanje šta bi trebalo da se uradi da se situacije poput konstantnih prekida utakmica više ne desavaju, trener šampiona regionalnog takmičenja nije imao konkretan odgovor.

– Mogu samo da kažem da bi trebalo da se uradi nešto da stvari budu drugačije. Slične stvari smo gledali u svim utakmicama. Nije bitno ko je prvi počeo, ko je više napravio. Igrao sam u ovakvim uslovima i kad nije bila ovakva liga – rekao je Radonjić.

Trener Crvene zvezde analizirao je kompletnu sezonu i pohvalio napore svoje ekipe.

– Sreća nije sigurno odlučila večeras. Teško je sada analizirati. Mnoge stvari su uticale na sam meč. Utakmica je bila dobra, koliko može da bude zbog prekida. Uspeli smo u poslednjoj četvrtini da držimo poziciju koja nam je omogučavala da budemo u igri. Na kraju smo mi uspeli da budemo bolji i dođemo do treće pobede u seriji. Veliki trud i rad na kraju nam se vratio. Nije nimalo laka sezona bila, sa ovoliko povreda sve izdržati. Uspeli smo da budemo dovoljno jaki, da ostvarimo taj prvi cilj, da budemo prvi u ABA ligi, u regularnom delu. To je na kraju bilo presudno – zaključio je Radonjić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here