Foto: MN Press
Dejan Radonjić

Crvena zvezda u utorak od 18:30h dočekuje ekipu Igokee u trećoj i odlučujućoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige.

Crveno-beli su slavili u prvom meču u dvorani “Aleksandar Nikolić” rezultatom 76:61, dok je u drugoj utakmici Igokea u Laktašima slavila 81:68.

Pred “majstoricu” trener Dejan Radonjić istakao je nekoliko vrlo važnih stvari, i očekuje da će crveno-beli odigrati čvrstu i takmičarsku utakmicu.

– Posle niza odigranih utakmica sa Igokeeom jasno je da nije slučajno da postižu odlične rezultate, i to čitave sezone. Atletiski odličan tim koji vešto koristi svoje mogućnosti. Ono što je dobro za nas u ovom trenutku da je Kori Volden odradio prvi trening sa ekipom posle 10 dana. Problem sa povredom leđa je saniran, a u oba dosadašnja meča donosili smo odluku o njegovom nastupu neposredno pred samu utakmicu. Zbog svega toga njegova želja treba jako da se poštuje jer je evidentno da zbog povrede i tog odsustva nije dao svoj maksimum – rekao je trener crveno-belih, a prenosi klupski sajt crveno-belih.

Problem ima i Ognjen Dobrić.

– Dobrić ima povredu skočnog zgloba ali sam siguran da će ‘stisnuti zube’ što će biti poruka da mora da se podigne stepen odgovornosti kod svih u meču kome želimo da odigramo bolje nego u Laktašima, da budemo konstantniji u igri, da gradimo rezultat i da dođemo do onoga što želimo a to je pobeda.

Kori Volden najavljuje da saigrači i on moraju da pokažu bolji stav u odnosu na drugi meč.

– Moramo sa mnogo boljim stavom da uđemo u ovu utakmicu. Dobili smo „udarac pravo u usta“ u drugoj utakmici i moramo da odgovorimo.Ovo je „do or die“ utakmica i moramo da izađemo i da se borimo sa svim čime imamo: Dodatni napor i dodatna motivacija. Jako dobro smo svesni značaja ove utakmice pa i pritiska koji donosi, ali moramo da ostanemo mirni i da igramo sa samopouzdanjem – rekao je Volden.

Ovo će biti 23. međusobni duel dva tima.

Trenutno je 15-7 za ekipu Crvene zvezde, a na parketu hale “Aleksandar Nikolić” skor je 8-3.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here