Radost do plafona: Rišarlison u TV prenosu saznao da ide na Kup Amerike (VIDEO)

0
EPA/MARTIN DIVISEK
Rišarlison u dresu reprezentacije

Evertonov napadač u punoj sobi u dedinoj i babinoj kući nepomično ispred televizora čekao da se i njegovo ime čuje među brazilskim reprezentativcima za Prvenstvo Južne Amerike (14. jun – 7. jul).

Mesto u reprezentaciji samo po sebi je najveće priznanje za sportistu, a još ako je to nacionalni tim najfudbalskije zemlje sveta, koja je i domaćin kontinentalnog takmičenja, onda je to krupan razlog da se od sreće skače do neba. Rišarlison (22) skakao je do plafona jer ga je selektor Tite uvrstio na spisak od 19 igrača (plus tri golmana) koji će braniti čast Brazila na 46. Kupu Amerike.

Tu vest je mladi napadač dočekao s mnogobrojnom familijom i komšijama u domu svojih dede i babe. Taj trenutak je izgledao kao kada bi maturant u TV prenosu saznao da je u jakoj konkurenciji položio prijemni za fakultet.

Iza Rišarlisona je sezona iz snova. Prošlog leta je iz Votforda prešao u Everton. S Islanđaninom Sigurdsonom bio je najbolji strelac liverpulskog tima (po 13 golova), ubrzo po dolasku na Gudison park debitovao je u reprezentaciji, a na osam utakmica od tada triput je zatresao mrežu.

U napadačkom redu reprezentacije biće uz Nejmara (Pari Sen Žermen), Firmina (Liverpul), Gabrijela Žezusa (Mančester siti), Evertona (Gremio) i Davida Neresa (Ajaks). Brazil je u grupi s Venecuelom, Peruom i Bolivijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here