Tomica Bulatović
Dragan Marković Palma i Đorđe Milićević sa mališanima

Ministar bez portfelja zadužen za dijasporu Đorđe Milićević je sa predsednikom Skupštine Grada Draganom Markovićem Palmom, otvorio u Jagodini sportsko-obrazovni kamp za mlade u kojem boravi 100 dece iz Istočnog Sarajeva, Rogatice i Višegrada u Republici Srpskoj.

Ministar je podsetio da je ministarstvo organizovalo tematske kampove u 22 grada i opštine u Srbiji u kojima će do kraja avgusta boraviti 5.000 dece iz dijaspore i regiona.

– Mladi kada dođu, uglavnom upoznaju glavni grad. Potrudili smo se da upoznaju i unutrašnjost, jer što više upoznaju Srbiju, više ćemo je približiti njihovom srcu – kazao je on i istakao da ne mogu Srbi iz Srpske biti dijaspora za Srbiju, ni obrnuto.

Marković je ukazao da sport spaja ljude i poručio deci iz RS da se druže sa decom drugih nacionalnosti u Srpskoj i da se bave sportom.

– Jagodina finansira sve svoje sportske klubove. Kada stvorite uslove, javi se masovnost, a kada imate masovnost, nađu se talenti za sportove. Vlada, predsednik Aleksandar Vučić i ministar Milićević vode računa o Srbima u dijaspori i regionu – kazao je Marković.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here