Tanjug

Izgradnja magistralnog gasovoda kroz Srbiju stigla je do granice između Srbije i Mađarske.

U toku su radovi na postavljanju cevi u Opštini Kanjiža, kod sela Velebit i Vojvode Zimonjića.

Reč je o izgradnji gasovoda od Bugarske do Mađarske i ukoliko sve bude teklo po planu planirani radovi za priključak na ruski gasovod “Turski tok” biće završeni kako je najavljivano – do kraja ove godine, prenosi RTV.

Radnici srpsko-ruskog preduzeća “Gastrans” rade užurbano i koriste lepo vreme kako bi poslednjih oko 10 kilometara postavljanja magistralnog gasovoda koji treba da bude priključen na “Turski tok” od granice Bugarske pa do Mađarske završili u planiranom roku.

– Ovaj južni tok donosi sigurnost u snabdevanju gasom ne samo Srbije nego svih zemalja kroz koje gasovod prolazi, a samim tim i za Mađarsku, a verovatno za Austriju i Nemačku. Ovo će sigurno u materijalnom smisli biti dobra prihodovna strana – kaže Miloš Kravić, predsednik SO Kanjiža.

Izgradnja magistralnog gasovoda dugog 400 kilometara treba da u budućnosti garantuje i energetsku sigurnost Srbiji.

Radnici kažu da se dnevno postavi i do 1.500 metara gasovoda. Radovi su započeti krajem aprila i angažovan je veliki broj domaćih kompanija.

2 COMMENTS

  1. Pa o cemu vi to, pa ovo je katastrofa. Bugari su sve dalje od ovog projekta, najverovatnije nece ni uči u turski tok, a Srbija gradi nesto sto ce najverovatnije bit “slepo crevo” ludilo

    • Ne znam Marko da li ste vi u pravu,ali bi bilo dobro da se to okonča jer ostaćemo bez grejanja ove zime.A to ni Bugarima valjda ne odgovara.Kako će oni: satelitima dovlačiti gas iz aMerike.Bilo je to ako se sećate pre par godina kad su Rusi Ukrajini zavrnuli gas pa smo se smrzavali.Tad je još Tadić bio predsednik pa je čovek moljakao po svetu da nam se pozajmi gas,tad su nam valjda Madjari dali.Bilo ne ponovilo se.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here