Rafael Nadal je u svojoj karijeri imao veliki broj pobeda i poraza, a njegov stric i nekadašnji trener Toni otkrio je koja tri poraza su Rafu najviše uzdrmala.

Rafael Nadal i Rodžer Federer su odigrali jedno fantastično finale Vimbldona 2007. godine i Federer je tada slavio u pet setova – 7:6, 4:6, 7:6, 2:6, 6:2.

Taj poraz je bio prilično bolan za mladog Španca, a to je potvrdio i njegov stric i nekadašnji trener, Toni Nadal.

– Jedini put kada je Rafa plakao posle poraza u svlačionici bilo je 2007. godine. Bilo je to posle finala Vimbldona kada ga je pobedio Rodžer Federer – rekao je Toni Nadal.

Pored ovog poraza, Toni je izdvojio još dva izuzetno bolna izgubljena meča. Prvi je bio u finalu Australian Opena 2012. godine, kada je srpski teniser Novak Đoković slavio posle jednog maratonskog meča, koji je trajao oko 6 sati.

– Dva poraza će Rafa zauvek pamtiti jer ih je teško prebrodio. Prvi je protiv Novaka Đokovića u finalu Australijan Opena 2012. godine , a drugi je od Robina Soderlinga 2009. na Rolan Garosu – poručio je Toni Nadal.

Soderling je neočekivano zaustavio Rafu Nadala u četvrtom kolu Rolan Garosa (6:2, 6:7, 6:4, 7:6) i kasnije stigao do finala, koje je izgubio od Rodžera Federera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here