Španski teniser Rafael Nadal poražen je od Aleksandra Zvereva u polufinalu Mastersa u Parizu.

Nemac je slavio sa 2-0 u setovima (6:4, 7:5), a za trofej će se boriti u nedelju protiv Danila Medvedeva. Zverev je duel skoro pa rutinski rešio u svoju korist, a u oba seta mu je bio potreban po jedan brejk.

Ovim trijumfom sedmi igrač sveta je smanjio u međusobnim duelima rezultat na 5-2, s tim što mu je ovo druga uzastopna pobeda, nakon one u Londonu prošle godine.

Španac nije ni ovoga puta mogao da ponovi rezultat iz 2007, kada je igrao finale Pariza. Tada je izgubio od Davida Nalbandijana.

I jednog i drugog sada očekuje poslednji turnir u godini – Završni Masters u Londonu, koji počinje 10. novembra.

Nakon prva dva gema, Zverev vež u trećem stiže do brejka.

Iako je delovalo da je u duel ušao uspavano, to ipak nije bilo tačno.

Do kraja prvog dela igre nije bilo više brejkova, a Nemac je rutinski sačuvao svoj servis i posle 33 minuta poveo sa 1-0.

Drugi set je na identičan način počeo. Ponovo su obojica rutinski osvojili uvodne gemove, da bi Zverev u narednom stekao brejk prednosti.

Nadal je u šestom gemu drugog seta stigao do prvih brejk lopti na meču. Imao je dve vezane, ali nije uspeo da ih iskoristi.

Odmah u sledećem moglo je da bude “to-to”, ali je Španac uz velike napore sačuvao gem, spasivši čak tri brejk lopte, koje su praktično bile i meč.

“Bik sa Maljorke” je najavio povratak prvi brejkom na meču, koji se dogodio u osmom gemu drugog seta, ali ipak to je bio samo kratkotrajni bljesak.

U 11. gemu Zverev uzvraća brekom, a zatim rutinski privodi meč kraju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here