Printscreen: Youtube/Rafa Nadal - King of Tennis
Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Australijan opena posle pobede nad Denisom Šapovalovim, a posle iscrpjujućeg meča na konferenciji za medije su ga novinari upitali i o mogućnosti da osvoji 21. Grend slem titulu.

Nadal bi se osvajanjem titule u Australiji izdvojio u odnosu na Đokovića i Federera, koji imaju po 20 titula. Ipak, Španac je noge iznenadio odgovorom pošto je istakao da mu grend slem trka ne znači mnogo.

– Činjenica da smo izjednačeni na 20 je stvar koja sama za sebe govori da delimo neverovatnu istoriju našeg sporta. Za mene je čast da budem deo toga, bez sumnje. Ne nadam se ničemu, samo idem dalje. Samo uživam da igram tenis, kao što sam rekao stotinu puta. Ali iskreno, iz dubine srca, zaista ne… Naravno da želim da pobeđujem, ali ne zbog toga da imam više titula nego drugi, već jednostavno volim to što radim. Želim da to radim što je duže moguće.

– Naravno da je u poslednjih šest meseci bilo mnogo sumnji da li ću biti sposoban da nastavim. Ali, sada se osećam dobro. U situaciji smo da pobedimo, u polufinalu sam AO i to je neverovatno za mene. Šta će se desiti u budućnosti, zaista me nije briga mnogo. Ne verujem da će moja sreća u budućnosti zavisiti od toga da li ću osvojiti više GS titula od drugog ili će neko drugi osvojiti više od mene.

– Prezadovoljan sam i srećan sam zbog svih stvari koje su mi se desile u životu. Imam svoj način na koji pristupam životu. Ne možete uvek da budete frustrirani drugima, ako tvoj komšija ima veću kuču, bolji telefon ili bilje stvari od tebe? Neću biti frustriran ako Novak ili Rodžer završe karijeru sa više slemova od mene. Mislim, hajde da uživamo u situaciji u kojoj smo. Svako od nas. Uradili smo neverovatne stvari za naš sport. Hajde da uživamo, ostale stvari su nebitne – poručio je Nadal.

 

2 COMMENTS

  1. Ne nebi reko da nadal iskreno govori kako kaze ,,hajde da uzivamo,, to je podmuklo reko kako da uzivamo kad tvoja ekipa neda da igra naj bolji u istoriji tenisa.Sada pricate pricu da zataskate vase manite ideje nemate moral da pricate bilo sta.Ako slucajno uz pomoc tvjih dzelata osvojis ovaj grem slem NEMOJ se radovati jel taj pehar nema tezinu jel je nasilno otet od boljeg od tebe necete uspjeti IDEMOOO NOLEEE

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here