Youtube

Vojna korporacija „Almaz Antej“ prikazaće na Međunarodnoj izložbi oružja „Armija 2020“ čitav niz tipova naoružanja i vojne tehnike. Neki će biti predstavljeni na otvorenom prvi put.

Kompanija je, inače, oficijelni partner izložbe koja će se održati od 23-29. avgusta u kongresno-izložbenom kompleksu „Patriot“.

Ova vojna korporacija je jedna od najvećih integrisanih kompanija ruske odbrambene industrije i zapošljava više od 130.000 ljudi. Proizvodi ove korporacije su u upotrebi u više od 50 zemalja sveta.

Na izložbi će učestvovati 30 ćerki-preduzeća ovog holdinga.

„Neki proizvodi će biti predstavljeni na otvorenom prvi put“, navodi se u saopštenju pres-službe.

To će biti slučaj sa protivavionskim raketnim sistemom „Antej 4000“, kao i sa raketnim lanserom 51P6E2, koji je u okviru perspektivnog sistema nestrateške protivraketne odbrane namenjen za borbu sa balističkim ciljevima.

Inače, ova korporacija je redovni učesnik izložbe „Armija“.

– Taj forum je za nas ključna izložbena platforma koja nam omogućava da sarađujemo kako sa državnim naručiocima, a to je pre svega Ministarstvo odbrane, tako i sa inostranim partnerima i potencijalnim naručiocima naših proizvoda – kaže generalni direktor koncerna Jan Novikov.

Prema njegovim rečima, od posebnog značaja za ovaj holding je bezuslovno i pravovremeno ispunjavanje ugovornih obaveza kada je reč o državnim narudžbinama u oblasti odbrane.

Na objedinjenom štandu koncerna biće predstavljeni i proizvodi civilne namene i neka od rešenja koja su deo realizacije nacionalnih projekata: „Zdravstvo“, „Digitalna ekonomija“, „Ekologija“, „Bezbedni i kvalitetni putevi“, „Stanovanje i gradska sredina“, „Infrastruktura na magistralama“, „Obrazovanje“.

Zamenik generalnog direktora koncerna „Almaz Antej“ zadužen za proizvodno-tehnološku politiku Aleksandar Vedrov kaže da koncern ima ekskluzivnu proizvodnju i tehnološke kompetencije za Rusiju.

-U stanju smo da u punom obimu učestvujemo u svim aspektima zajedničke delatnosti  s partnerima i pozivamo sve zainteresovane da podnesu prijave za zajednički rad i izradu proizvoda civilne namene – rekao je Vedrov.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here