EPA-EFE/Kiko Huesca

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić dao je opširan intervju za sajt Svetske fudbalske federacije (FIFA).

On je govorio o klupskoj, ali i reprezentativnoj karijeri, koju je nedavno odlučio da okonča.

Najveći korak bio mu je prelazak iz Sevilje u Barselonu 2014. godine.

– Nije bilo loše. No ozbiljno, bilo je neopisivo igrati u najvećoj ekipi na svetu. Biću deo te velike porodice do kraja života. Bio sam uzbuđen, ali kada sam stigao u svlačionicu i video sve te igrače ostao sam u čudu. Uživanje je bilo igrati sa takvim igračima, a jako puno mi znači što sam s njima prijatelj ostao za ceo život – rekao je Rakitić za sajt “FIFA”, a prenosi “Index”.

O Mesiju…

– 100% posvećen fudbalu. Nebitno je ko si, moraš uživati kako čovek igra. On je drugi nivo. S poštovanjem ostalim velikanima, samo je jedan najveći, a to je Leo. San je što sam odigrao 311 utakmica uz njega. Toliko sam uživao. Želim mu poručiti: ’Hvala na svemu, Leo, jer nikad nećeš znati koliko mi je značilo igrati s tobom.

O reprezentativnoj karijeri.

– Kada sam krenuo s 19 godina nikada nisam mislio da ću igrati u najvećoj fudbalskoj utakmici, imati više od 100 nastupa, uživati na evropskim i svetskim prvenstvima. Osećaj kada nosiš hrvatski dres uz zahvalnost svih hrvatskih ljudi je bio neverovatan. Jako sam ponosan zbog toga – zaključio je Rakitić.

On trenutno nastupa za Sevilju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here