EPA/Clemens Bilan
Edi Rama

Premijer Albanije Edi Rama danas je kritikovao akcije kosovske policije na severu KiM, nazvavši ih “opasnim i nepotrebnim”. On je izrazio zabrinutost zbog “negativnih posledica na proces dijaloga između Kosova i Srbije”.

“Pridružujem se apelu SAD da se ne ide dalje s ovim, ne samo opasnim, već i potpuno nepotrebnim putem danas, kada je demokratski svet u centar pažnje postavio dijalog, normalizaciju odnosa, i uzajamno priznanje Kosova i Srbije”, napisao je Rama na svom nalogu na “Tviteru”, javlja Tanjug.

Ranije danas kosovska policija upala je i zgrade opština Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, gde su se okupili građani u pokušaju da spreče njihove ulaske.

“Da li ovo što se dešava na Kosovu pomaže procesu u kojem su angažovani svi veliki prijatelji Kosova i Albanije, za normalizaciju i međusobno priznanje Kosova i Srbije?! Sigurno ne, sve dok su naši najveći prijatelji duboko zabrinuti!”, napisao je Rama na “Tviteru”.

Šefica UNMIK-a Karolina Zijade zatražila je da se hitno preduzmu koraci da se smanje tenzije na severu KiM. Akcije kosovske policije osudili su danas ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer i američki senator Kris Marfi.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here