EPA/Maurizio Brambatti
Premijer Albanije Edi Rama

„Želimo da u proces bude uključeno i Kosovo ravnopravno i na legalnim osnovama“, rekao je premijer Albanije Edi Rama posle završetka razgovora lidera Zapadnog Balkana u Ohridu, najavivši da će sledeći sastanak biti 21. decembra u Draču, a na da će na tom samitu biti i predstavnik EU za spoljnu politiku Žozef Borel.

– Ni sada pet godina kasnije, učešće Kosova nije stavljeno pod znak pitanja. Sve to ne znači da je Albanija promenila svoj stav prema Srbiji i Kosovu. Smatram da treba da Srbija prizna Kosovo. Ali to ne znači da treba da Kosovo bude isključeno, već da Kosovo i Albanija treba da štite svoje ekonomske interese – smatra Rama.

Edi Rama se takođe osvrnuo na priču o Velikoj Albaniji i rekao: „Ako neko govori o velikoj Albaniji, ja pričam o brisanju granica sa Kosovom, ja sam evropski građanin“.

On je zaključio da je dobro da svi budu za istim stolom.

– Dobro je da budemo zajedno, da budemo za istim stolom, da ne prihvatamo stvari koje nas ometaju, i na kraju krajeva kvalitet života ne zavisi od načina kako se mi slažemo nego kako se dogovaramo – zaključio je albanski premijer.

1 KOMENTAR

  1. „Ako neko govori o velikoj Albaniji, ja pričam o brisanju granica sa Kosovom, ja sam evropski građanin“.nije šija nego vrat

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime