Tanjug
Edi Rama

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da bi Albanija stala u odbranu privremenih prištinskih institucija u slučaju da se iscrpe diplomatske opcije i upotrebi oružje i dodao da se moli da do te situacije ne dođe.

– Ako do toga dođe, Albanija će definitivno stati uz Kosovo. Nema sumnje da je Albanija stajala, stoji i stajaće uz Kosovo u svakom slučaju, čak i ako, ne daj Bože, stvari dođu dotle da se više ne priča, već da se koristi oružje – rekao je Rama za televiziju ATV.

On je istakao da je Albanija članica NATO-a, da ima poseban odnos sa Kosovom i da je ”svaki napad na Kosovo napad na Albaniju”.

– Kosovo nije samo i ima strateške saveznike bez kojih ne bi moglo da postoji kao država. Iz tog razloga moramo razmišljati o važnosti kosovskih saveznika – dodao je Rama.

On je rekao da lideri u Prištini i Tirani treba da razmišljaju o budućnosti kako bi ”postali respektabilniji” na međunarodnom planu.

Prema njegovim rečima, vanredna sednica Saveta bezbednosti UN o situaciji na Kosovu i Metohiji bio je “korak unazad za Kosovo”.

– Nema smisla da se Kosovo zove tamo i ide tamo gde ga neko smatra državom, a drugi ne. To je besmislica – rekao je Rama za albanski TV kanal.

6 COMMENTS

  1. A ko da ide u rat? Od ovih nasih mladih vidite i sami da nema nista ni u kojem pogledu. Vojska nam je u rasulu. Ne preti Rama bez veze. Zna tacno sta prica. Ako su tacni navodi pojedinih medija, samo u toku prosle godine vojsku je napustilo 12.000 pripadnika. To je prepolovilo cak i onaj minimum. Zasto traze uvodjenje vojnog roka? Pa da bi se popunila rupa u vojnom personalu. Pustite vi sta rts prica. Problem je mnogo veci nego sto oni zele da se zna. Nemojte da potcenite albansku vojsku u ovom momentu ni slucajno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here