EPA/Andrej Čukić
Edi Rama i Aleksandar Vučić (Foto: Arhiva)

Premijer Albanije Edi Rama uputio je oštru kritiku na račun predsednika Hašima Tačija i lidera DSK Ise Mustafe, koji su danas govorili negativno o sastanku održanom u Ohridu u sklopu inicijative za slobodno kretanje na Zapadnom Balkanu, koja je nazvana „mini Šengen“.

Rama se danas sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Makedonije Zoranom Zaevim. On je uputio oštru kritiku Hašimu Tačiju, koji je odbio učešće na Ohridskom samitu.

Rama je Tačiju pobrojao sve samite na Zapadnom Balkanu na kojima je prisustvovao sa ostalim liderima Zapadnog Balkana, uključujući Srbe, prenosi Gazeta Ekspres.

“Koliko se sećam, Srbija ni tada nije priznala Kosovo”, rekao je Rama aludirajući na Tačija, optužujući kosovsku stranu koja sebe isključuje iz te regionalne inicijative, uporedivši situaciju sa onom kada su Srbija i BiH odbile da sede sa kosovskim predstavnicima na regionalnim forumima.

Rama je zatim napao predsednika DSK Isu Mustafu koji je odbacio inicijativu jer smatra da Srbiji pruža ekonomsku hegemoniju i da su to napori za stvaranjem nove Jugoslavije.

Nikada nisam živeo u Jugoslaviji, naglasio je premijer Albanije i dodao da Mustafa ne može da ukloni iz glave Jugoslaviju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here