EPA/Sergei Ilnitsky
Premijer Albanije Edi Rama

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da nema mogućnosti da Beograd i Priština uđu u rat i zapitao se o kom to ratu govori predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je to rekao povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o opasnostima koje nose zamrznuti konflikti, prenosi prištinski Zeri.

– O kom ratu priča? Koji rat provocira Vučić? Srbija je izgubila rat. Kosovo je nezavisna i demokratska država. Jeste, Kosovo je činilo mnoge greške u diplomatskim odnosima i izgubilo teren, ali nema šanse za takvim nečim, te izjave su bezvredne” – rekao je Rama za albanski Top čenel.

Upitan zašto je bio u lošim odnosima sa Isom Mustafom, Aljbinom Kurtijem i Ramušem Haradinajem, Rama je rekao da je sa Mustafom imao hladne odnose, sa drugom dvojicom loše zbog, kako je rekao, svih pogrešnih poteza koje su imali u diplomatiji.

– To sam javno rekao. Kosovo je moj prvi prioritet u spoljnih odnosima – rekao je Rama.

6 COMMENTS

  1. Жута кућа, трговина органима је ишла преко Албаније. И овог билмеза треба видети у Хагу.

  2. O kom ratu margarin priča?
    Agresiji NATO pakta devedesetih, drugom, prvom ili predhodnim ratovima. Pa zbog njega i takvih se ratovi vode. Srbija je vodila i vodi odbrambeni rat. Predpostavljam da priča o poslednjem u kojem su i oni učestovali, taj rat još nije završen on traje i trajaće dok Srbija ponovo ne bude slobodna!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here