EPA/Georgi Licovski
Premijer Albanije Edi Rama

Premijer Albanije Edi Rama poručio je da puno formiranje međunarodnog subjektiviteta Kosova polazi od dijaloga, normalizacije odnosa i konačnog mira sa Srbijom, “rame uz rame sa strateškim saveznicima, SAD i Evropskom unijom i nikako drugim putem”.

Rama je objasnio da se zaokruživanje međunarodnog subjektiviteta Kosova ne postiže političkim bajkama.

– Iluzije se mogu prodati biračima za naredne izbore političkom bajkom o tome kako je Kosovo oslobođeno od Hašim Tačija ili kako se Kosovo u rovovima brani od Srbije… Ovim se nikako ne postiže zaokruživanje međunarodnog subjektiviteta Kosova, naprotiv, odlaže se na neodređeno vreme – rekao je Rama.

Rama je govorio o “teoretičarima i praktičarima izbornog patriotizma”, poručivši tako kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju da se ne treba politički zabarikadirati.

– Oni misle da se diplomatski rat sa Srbijom dobija izolacijom od velikih saveznika Kosova. Diplomatski rat sa Srbijom ne dobija se raspirivanjem neprijateljstva prema Vladi Albanije, a zatim i prema meni lično – rekao je Rama.

Rama je istakao da nekadašnji lideri OVK “doneli slobodu Kosovu”.

– Čini se da Kosovo još nije oslobođeno od Srbije, ali se kroz ove poruke i kratke komentare implicira da će, kako je oslobođeno od Hašima, biti oslobođeno i od Srbije. Ovo je nelojalnost i to ne samo prema onima u Hagu. Oni su tu jer su doneli slobodu Kosova, ali to je vaspitna nelojalnost prema celoj mladoj generaciji Kosova koja nije videla rat, i zahvaljujući doprinosu ovih ljudi – naveo je albanski premijer.

2 COMMENTS

  1. Zar je ovaj Alnnac koga su neki proglasili prijateljem mogao nesto bolje da kaze.On veruje u SAD i EU.On ne razume ili precutkuje da je KIM okupirano od NATO bacista i da uglavnom priznaje uveliko propadajuci zapad.On ignorise rezoluciju 1244 .On jednostavno veruje da ce koloijani Zapad pomoci laznoj drzavi da ce naterati Srbiju da puca sebi u srce.mali Siptarcic Krtic samo resetom plasi mecku.kad su ga priznqqali sto ga ne uzmu

  2. ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here