EPA/Sergei Ilnitsky
Premijer Albanije Edi Rama

Premijer Albanije Edi Rama ocenio je da je priznanje Kosova kao suverene države nezavisne od Srbije poslednje poglavlje bolne istorije raspada Jugoslavije.

On je u intervjuu španskoj televiziji RTE rekao da se u “mirovnom procesu” očekuje da će ponekad biti tenzija, kao što je to bio slučaj na prelazima na Jarinju i Brnjaku.

– Tenzije su deo tog procesa. Ne možemo očekivati da će se mirovni proces odvijati glatko i bez tenzija. Ovde je dobra vest da se tenzije javljaju i nestaju, jer obe strane ipak komuniciraju i pokušavaju da pronađu potrebna rešenja za ljude – ocenio je Rama.

On je dodao da više nije kao u prošlosti, da ima velike razlike, jer postoji regionalna saradnja, sa brojnim sastancima, putovanjima, samitima svih vrsta.

– Svakako da je Kosovo poslednji problem, još uvek otvoren i nerešen raspadom Jugoslavije i bez sumnje je priznanje Kosova kao suverene države nezavisne od Srbije poslednje poglavlje bolne istorije raspada Jugoslavije – smatra Rama.

On je ocenio da to što Španija nije priznala nezavisnost Kosova ima veze sa njenim unutrašnjim problemima, a ne zato što ima problema sa Albancima ili samim Kosovom.

– Vrlo dobro znamo da stav Španije nema nikakve veze sa bilo kojim problemom vezanim za Albance ili sa samim Kosovom, već ima veze sa istorijom i njenim unutrašnjim problemima. Ovde moramo biti vrlo jasni, jer nema mogućeg poređenja između unutrašnjih problema Španije, vezanih za nezavisne ili separatističke pokrete i odvajanja Kosova od Srbije – rekao je Rama.

3 COMMENTS

  1. ko te rodi tako pametnog da otimate fino i sa razumevanjem, još imate obraza da pregovarate i pravite probleme susednoj državi, a imate matičnu državu suverenu i priznatu, sram vas bilo!

  2. Sto ste dosadni? Pa shvatite nema priznavanja to je Srbija. A ti Ramo mani se corava posla idi i Albaniju deli!

  3. Samo ti sanjaj o tome Ramo, gledaj svoj narod kako ces da ga spases od energetske krize, a Kosovo je deo Srbije to zapamti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here