Kosovo online
Edi Rama

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da su Albanci u Italiji pravi primer integracije i oličenje zajednice sa demokratskom Evropom, prenosi “Albanijan post”.

– Albanci Italije su najblistavija slika albanske avangarde ponovnog ujedinjenja sa Evropom. Vi, a ne politika, mediji ili biznis. Vi ste ujedinitelji dve obale Jadrana. Vi ste najveća snaga za povratak stare Arberije i nove Albanije – izjavio je Rama tokom sastanka sa albanskom dijasporom u Milanu.

Rama u svom govoru ističe da je nekada Albanija bila mračna u očima Italije, bila je, kako napominje, “nečitljiva”.

Ali je podsetio kako su nekada, za vreme Drugog svetskog rata, Albanija i Albanci primali Italijane, hranili ih i tretirali kao porodicu, sve dok se nisu vratili svojim porodicama.

Rama je istakao da je Italija pokazala da je pravo lice EU, jer je bezuslovno integrisala Albance.

– Albanci u Italiji nisu bili prinuđeni da menjaju ime kao u Grčkoj. Što je mrlja srama u istoriji demokratske Evrope – rekao je Rama, napominjući da je došlo vreme Albanije i pozvao albansku dijasporu da se vrati.

– Imamo puno posla, ali upravo zato što je ovako, ima mnogo mogućnosti za svakog ko se vrati sa znanjem, iskustvom, ušteđevinom – naglasio je on.

4 COMMENTS

  1. Grcka nastoji ili je vec nastojala da albancima izmene niime a vjerojatno i prezime? A sta je sa Srpskim i Crnogorskim
    narodom uradijo diktator Enver Hodza, a vjerojatno da si ti tu politiku nastavijo i dalje. Ovdje na Zapadu albanci nisu
    pozeljni, bave se drogom kradjom i obivanjem stanova vecinom luksuznih vila, ima njih sa Kosmeta vjerojatno
    kriminalalaca najvise. Kazu da su jako adresivni.

  2. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

    • Znaš li da se evropski kontinent prostire do Urala, pa je time i Moskva u Evropi? Kinezi su odavno u Evropi i bez njih bi propala evropska ekonomija – očigledno da tvoji programeri nisu upućeni u Šolc-Markonov plan :))))))

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here