EPA/Georgi Licovski
Edi Rama

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da Srbija mora da prizna Kosovo i zatraži oproštaj za sve ratne zločine počinjene na teritoriji Kosova, kao i da se na kraju Albanci moraju ujediniti.

On je za TV Kljan dodao da sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem ima dobre odnose, uz ocenu da su njihovi sastanci “inspirativni”, ali je dodao da se njih dvojica razlikuju u pristupu.

– Albanci se moraju ujediniti. Naravno i Kurti želi isto, ali ja drugačije razmišljam o putu do toga. Ja mislim da je moj put kraći, ali Kurti treba da odluči šta Kosovo treba da radi – naglasio je albanski premijer.

Na pitanje da li se slaže sa Kurtijevim stavom, Rama je odgovorio da “ne želi da ulazi u pitanje koje je na plećima premijera i vlasti na Kosovu”.

– Opšte je poznato da ja imam svoje ideje i svoj pristup, cilj je isti, mislim da Srbija treba da prizna Kosovo, da traži oproštaj, a na kraju ovog procesa Albanci treba da se ujedine – rekao je Rama.

11 COMMENTS

  1. Hahaha polako ramic jos malo i videces promena… samo sto nece biti bas pozitivno po pitanju aljbica

  2. Уједините се у албанији.А ти, Косово не спомињи.Могло би ти пресјести.

  3. Lepo Vi Albaniju predajte u ruke Turske da barem jadna Turska moze da se naseli u ovim teskim vremenima.Sta se stalno vrtite oko Srbske zemlje i Srbskog Kosova. Kako Vas nije Sramota da Prisvajate Srbsku Zemlju.Dosta je Vec tog Bezobrazluka.!!!!

  4. Kija debljina,naravno da će se sve Srpske teritorije ujediniti,a naravno i svi albanci u jednoj državi,u albaniji

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here