EPA
Hašim Tači pred haškim sudijama

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da je ceo proces protiv bivšeg predsednika Kosova Hašima Tačija u Hagu veliki apsurd i da najviše čudi što je Kosovo dozvolilo da se njegovom predsedniku sudi za ratne zločine na takav način.

– Ne verujem da bi još neka država dozvolila da se njenom predsedniku sudi za ratne zločine na takav način – rekao je Rama.

Rama je nedavno posetio Tačija u pritvoru u Hagu, i kako je rekao, njihov razgovor je trajao nešto više od dva sata, a na poklon mu je odneo kutiju knjiga vezanih za istoriju Albanaca i o Balkanu, preneo je Kljan Kosova.

Razgovarali su, istakao je, o raznim stvarima – o zdravlju, knjigama…

Na pitanje koji je bio razlog zbog kojeg je posetio Tačija u Hagu, Rama je naveo da je u formularu koji je popunio napisao da je razlog posete to što mu Tači “nedostaje” i da je to iskreno napisao.

Pojašnjavajući zašto je rekao da bi Tači bio dobar zajednički predsednik Albanije i Kosova, Rama je rekao da ne poznaje drugog čoveka u svetu albanske politike koji ima takvog političkog dara da u svakoj situaciji izađe kao pobednik.

– Ima izuzetnu volju da stigne tamo gde želi, bio bi odličan predsednik – rekao je Rama.

Takođe je naveo da bi socijalisti nesumnjivo predložili Tačija da bude predsednik da nije ustavne zabrane.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here