EPA/FILIP SINGER
Premijer Albanije Edi Rama

Albanski premijer Edi Rama najavio je da njegova kancelarija priprema tužbu protiv bivšeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja, zbog kako navodi, njegove izjave da će on, Hašim Tači i Aleksandar Vučić dobiti 10 milijardi evra za podelu Kosova, prenosi prištinska Koha.

– Ja imam posebnu kancelariju za klevetu. Na sudu će gospodin Haradinaj morati da dokaže tvrdnje o 10 milijardi, koje je trebalo da budu podeljene na stolu između mene, Hašima Tačija i predsednika Srbije. Ali jednu stvar znam. Ovakvim političarima svaka čast kad tako nešto mogu da kažu. Ne znam kako ljudi glasaju za njih – kazao je Rama.

Rama je takođe komentarisao i ostavku bivšeg kosovskog premijera.

– Podneo je ostavku i još uvek je tu. To je osoba za koju sam prvi put bio dužan i nadam se poslednji put, da izađem u javnost i kažem da je lagao na beskrupulozan način – naveo je Rama.

Odlazeći premijer Ramuš Haradinaj u intervjuu koji je preneo Kosovapress, rekao je da je tajni razlog političke krize na Kosovu, budućnost rudnika Trepča u Severnoj Mitrovici.

– Sa investicijom koja ne prelazi 140 miliona evra, Trepča bi dala neto profit od oko 500 miliona evra godišnje, za 20 godina to je 10 milijardi evra koje bi dobilo Kosovo – kazao je Haradinaj.

Haradinaj je tom prilikom istakao da je sprečio pljačku i ponovio navode da je trojka Vučić-Tači-Rama kreator plana za podelu Kosova.

– Zaustavio sam pljačku od 10 milijardi evra koja bi se realizovala kroz plan podele Kosova. To je bio tajni ekonomski cilj u planu razmene teritorija između Kosova i Srbije. Tači, Vučić i Rama su bili saradnici u realizaciji ove šeme. Ali zaustavio sam ovu pljačku i rudnik Trepča već dva meseca pripada samo Kosovu – rekao je on.

3 KOMENTARA

  1. Jesi jesi ti slinavi ti si podelio sa njim pare za ZUTU KUCU gde ste Srbima vadili organe i prodavali u Tursku i Nemacku docice i tvoj dan sudnji.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime