Rame je OK!

0

MINORNI BOLOVI: Novak Đoković

Najbolji srpski teniser i prvi favorit na Vimbldonu Novak Đoković ohrabrio je naciju pred 18. duel sa Francuzom Žo Vilfred Congom (14. nosilac), protiv koga vodi sa 12:5 u pobedama. Novak je naglasio da je sve u redu s ramenom, da nema razloga za zabrinutost za njegov novi izlazak na Centralni teren u ponedeljak posle podne. Podsetimo da je Nole pao na levo rame tokom trećeg seta meča sa francuskim teniserom Žilom Simonom. Usledio je medicinski tajm-aut, a iako je imao bolnu grimasu na licu, uspeo je da se vrati na teren i trijumfuje. Đoković je protiv Simona slavio sa 6:4, 6:2, 6:4, a u izjavi posle meča naveo je da je ultrazvuk pokazao da nema indikacija da je nešto oštećeno u zglobu ramena:

Zimonjić i Nestor u osmini finala

Tandem rođenih Beograđana, Srbin Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor, plasirali su se kao treći dubl nosioci u osminu finala Vimbldona, pošto su bili uspešniji od nemačkog para Dastin Braun/Jan Lenard Štruf – 6:4, 3:6, 6:4, 6:2. Zimonjić i Nestor će u borbi za četvrtfinale odmeriti snage sa urugvajsko-španskom kombinacijom Kuevas/Marero, boljih od Amerikanaca Krajičeka i Janga.

– Za sada je sve dobro. Pozitivne vesti sam dobio od medicinskog tima. Bio sam kod doktora na ultrazvuku i pregledu, ne postoji indikacija da je nešto oštećeno u samom zglobu ramena. Mišići oko ramena su malo zategnutiji zbog samog pada, osećam mali bol, ali je to nešto minorno i ne bi trebalo da predstavlja prepreku za sledeći okršaj.
I pored eventualnih povreda, Novak je istakao nema nameru da odustane od požrtvovanog načina igre:
– Kad igram, nema ustručavanja. Ne mogu sebe da štedim jer znam da jedan ili dva poena i udarca mogu promeniti tok meča. Verovatno je takav pritstup i mene doveo do ovih teniskih visina i nemam nameru to da menjam. Ove situacije se dešavaju na travi koja je vrlo specifična i klizava podloga, ali su vesti pozitivne.
Sledeći protivnik dobro poznati Žo Vilfred-Conga.
– Odmeravali smo snage mnogo puta, dva puta na ovom terenu. Znam njegov kvalitet, znam da je teniser koji se "hrani" energijom publike i da samim tim na njihovim krilima podiže svoj kvalitet. To obično radi kad igra protiv najvećih rivala jer je svestan da mu je to neophodno za pobedu.
Đoković je i pored kvaliteta protivnika svestan šta mu je potrebno za uspeh:
– Ima kvalitet u igri, servis mu je najveće oružje i ukoliko mu padne procenat ubačenih servisa i ukoliko uspem da vratim što više riterna u igru, on će se unervoziti i početi da greši. Tako je barem bilo u poslednjih pet-šest susreta zaredom koje sam dobio. Zato je potrebno da budem čvrst u igri, mentalno i fizički i da verujem u trijumf!

Simon ne menja stil
Novak se osvrnuo i na duel protiv Simona:
– Nije se mnogo razlikovao meč od onih koje smo imali u prethodnom periodu. Nije promenio stil igre, uglavnom se brani. Nema baš najlepšu igru i tehniku, ali je veoma nezgodan jer ima odličnu anticipaciju i zna kako da iznudi greške svog protivnika. Ključ je bilo ostati sabran u tim bitnim momentima, odservirati dobro i izaći na mrežu kad je potrebno i u tome sam uspeo.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here