Lična arhiva
Jednoglasni: Dogovoreno da Dani dijaspore budu 7. jula

Mesna zajednica Urovica i Evropsko udruženje prijatelja Urovice (EUPU) su na sastanku koji je održan u ovom selu nadomak Negotina dogovorili da se treći Dani dijaspore održe 7. jula i da se uvede samodoprinos meštana koji žive u inostranstvu za unapređenje sela. Sastanku je prisustvovalo oko 40 žitelja sela i zemljaka koji rade u inostranstvu.

Sastanak su vodili Jovan Didić, predsednik Saveta Mesne zajednice i Bora Božojević, predsednik EUPU, a prisustvovao je i Dragiša Ivković zamenik Skupštine opštine Negotin.

Posle otvorene diskusije i razrade plana koju je obrazložio Jovica Stanojević, zamenik predsednika EUPU jednoglasno je usvojen predlog da se uvede samodoprinos za domaćinstva meštana na radu u inostranstvu. Dogovoreno je da svako domaćinstvo izdvoji po 100 evra godišnje u naredne tri godine. Sredstva prikupljena na osnovu samodoprinosa upotrebiće se za poboljšanje infrastrukture, za socijalna davanja, sport, kulturu u Urovici.

Novac će prikupljati Mesna zajednica Urovica i EUPU iz Beča.

Raspravljalo se i o radu Saveta Mesne zajednice i sadašnjem rukovodstvu je dato puno poverenja. Dogovoreno je da se treći Dani dijaspore održe 7.jula, na dan vašara u Urovici, u popodnevnim satima.

Biće pozvani ansambli iz opštine Negotin, koji će učestvovati na folklornoj manifestaciji.

Nastavlja se asfaltiranje ulica

Formiraće se odbor koji će razraditi program manifestacije, a sredstva za organizaciju obezbediće EUPU, Mesna zajednica Urovica, opština Negotin i sponzori.

Dogovoreno je osnivanje dobrovoljnog Vatrogasnog društva sa Mesnim zajednicama Vratna i Slatina, a kontakt je uspostavljen i sa drugim mesnim zajednicama i Vatrogasnom jedinicom Negotin.

Ukazano je da se nastavlja akcija asfaltiranja ulica, konstatovano je da je vodosnabdevanje zadovoljavajuće i da funkcioniše bez problema. Sastanak je završen na opšte zadovoljstvo sa novim planovima i akcijama za budućnost Urovice uz druženje u Penzionerskom klubu.

Folklorni ansambl

Dogovoreno formiranje kulturno-umetničkog društva zajedno sa Osnovnom školom “Branislav Nušić” u Urovici. Izabran je i odbor koji čine Dragislav Guđuganović, Dušan Vladejić, Ljubiša Zlatojević, Jovica Stanojević, Bora Andrekulović, Petar Andrekulović i Dragiša Ivković. Do kraja meseca održaće se osnivačka skupština na kojoj će se izabrati rukovodstvo.

1 COMMENT

  1. Jos jedna u nizu pljacke dijaspore.Zar drzava nema para da izgradi infrastrukturu a pomaze Albaniju 2 miliona (za zemljotres)Francusku 1 milion evra,(za Notrdam)da ne spominjemo koliko novca odlazi za Republiku Srpsku ,za izgradnji infrastrukture?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here