Printscreen: Youtube/Common Goal
Pernil Harder

Fudbalerka iz Danske Pernil Harder imala je dečka i trogodišnju vezu, a onda se 2012. preselila u Švedsku kako bi napravila sledeći korak u karijeri, a upravo to se i dogodilo. 

Naime, udaljenost je značila kraj veze, ali godinu dana kasnije pokazalo se da će se ljubav pronaći upravo tamo gde nije očekivala – u svlačionici. Tako se ispostavilo da joj se život potpuno promenio zbog saigračice iz Linčpinga Magdalene Erikson.

Upravo ovo je istakala u podkastu ‘Rejsen’, koji vodi Danijel ‘Druk’ Deletić iz fudbalskog programa ‘Sat af’.

– Onda smo počeli malo više da razgovaramo zajedno i počela sam da shvatam kao da sam želela da budem sa njom sve vreme.

-I više sam želela da budem sa njom nego sa svojim prijateljima. Možda je bilo malo više u to vreme, a onda samo pomislim da su se pojavile neke emocije i da sam dobila male leptire u stomaku – rekla je Pernila Harder.

Njena švedska saigračica Magdalena Eriksson je promenila njen pogled na svet, polako je shvatila da je zanimaju žene.

– Na to padam, mislim. Ličnosti. Mislim da je bila super kul i zanimljiva i volela sam njen mentalitet. A onda sam ja preuzela inicijativu. Zato što mislim da nije znala da me ona tako zanima. Znala sam da je za devojčice, pa ako je neko hteo da preuzme inicijativu, mislio sam da sam to ja, i pomislila sam da idem na sve ili ništa. – kaže Pernila.

Zatim je jedno dovelo do drugog i na sreću i ona je bila zainteresovana. Imala sam prave vibracije – kaže Pernille Harder i dodaje:

– Naravno da sam bila nervozna. Ali, ponekad morate nešto učiniti, čak i ako ste nervozni – dodala je ona.

 

Iako je ‘Magda’ Eriksson dobro prihvatila Harderovu inicijativu, ipak je prošlo godinu dana od trenutka kada su prvi put bili na sastanku pa sve dok se nisu pojavili kao par.

– Obe smo želele da budemo potpuno sigurne da postoji nešto. Osećala sam se prilično sigurno od samog početka.

Pernila Harder je kasnije prešla iz Linkopinga u Volfsburg, da bi se 2020. godine ponovo sastala sa svojom ‘Magdom’ u velikom Čelsiju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here