EPA-EFE/PETER FOLEY
Rijana

Nekada je prodavala odeću na ulici ne bi li zaradila za goli život, a sad godišnje „izlazi” sa oko 70 miliona, „izbacuje” samo hitove kako u muzičkom, tako i modnom svetu.

Robin Rijana Fenti, poznata samo kao Rijana, rođena je 20. februara 1988. godine i danas proslavlja 33. rođendan. Mlada pevačica, dizajnerka, tekstopisac, pa i glumica uživa u svojim velikim trudom zarađenim milionima, ali nekada nije bilo tako. Odrastala je u trosobnom bungalovu u Bridžtaunu i svojevremeno je sa ocem prodavala odeću na ulici kako bi zaradili za goli život. On se, s druge strane, toliko svađao sa njenom majkom, plus se borio sa zavisnošću, da je ona kao dete dugo patila od jakih glavobolja. Lekari su probali sve, te mislili i da je tumor u jednom periodu, da bi joj se na kraju stanje drastično poboljšalo posle razvoda roditelja, Monike i Ronalda.

Ovo su dokazi da je četvorka za Bijonse i Džej-Zija ,,zaštitni znak”: Čak i ime ćerke krije ovaj broj!

Veliku utehu je pronašla u muzici i već sa 15 godina sa dve drugarice bila je osnovala jedan bend. Međutim, samo ona je uspela da obori sa nogu, te je ubrzo posle 16. rođendana otišla i u posetu Evanu Rodžersu u Konetikat, zbog muzičkog ugovora koji joj je bio ponuđen. Karl Starken joj je pomogao da snimi prvi demo, pa su ga zatim slali gotovo svima, redom. Sreća joj se, pak, osmehnula tek pošto ju je Džej-Zi „uzeo pod svoje” – tadašnji izvršni direktor i predsednik kuće „Def Jam Recordings”. Po potpisivanju, bila je u obavezi da snimi šest albuma, a već s „Pon de replay” bilo je jasno da joj „izbacivanje” hitova neće biti nikakav problem.

Za ovom pesmom, nizale su se „SOS”, „Unfaithful”, „Take a bow”, „Umbrella”, „Don’t stop the music”… Daleko je drugačije živela, kretala se u krugovima poznatih lica, te samom svojom pojavom „pravila” naslove, te punila novinske stupce.

Takođe, počela je i da izlazi s poznatim momcima – Omarionom, Džošom Hartnetom, da bi joj se dogodila i, još uvek, najveća ljubav koja ju je umalo koštala života – s Krisom Braunom.

Prošlo je 12 godina od velikog pada princa i princeze R&B muzike: Velika noćna mora iza Rijane i Krisa Brauna

Njih dvoje bili su jedan od omiljenih parova, sve do „kobne dodele Gremija” kada je javnost skoro pa po samom ustajanju iz kreveta sačekala vest o tome kako ni Rijana ni Kris Braun neko vreme neće šetati crvenim tepihom – on je bio uhapšen posle žestoke rasprave u iznajmljenom „lamborginiju”, a fotografija podbulog i krvavog lica njegove devojke „obilazila” je svet, kao dokaz o strašnom napadu s njegove strane. Nju je u etar „pustila” izvesna „odvratna žena koja je smatrala da je ček bitniji od morala”, rekla je svojevremeno Rijana „Veniti feru”, a nema ko nije zanemeo čim je saznao šta je bilo po sredi. Kasnije se otkrilo da je, prema rečima jednog detektiva iz Los Anđelesa, Kris Braun Rijanu „udarao u lice i po rukama, ugrizao za uvo dok su se još vozili, a po zaustavljanju vozila i doveo do tačke onesvešćivanja, pošto je pokušala da pobegne. U jednom trenutku joj je i pretio smrću.”

Ipak, pevačica je uspela da se oporavi, da nastavi da gradi svoju blistavu muzičku karijeru, oproba se i kao dizajnerka, a krajem prošle godine ozvaničila je i vezu s Asapom Rokijem, što je njene fanove i više nego obradovalo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here