Foto: Tanjug/AP
Vaterpolo reprezentacija Srbije

Srbija je osvojila sedam medalja na Olimpijskim igrama, a do kraja takmičenja bi taj saldo mogla da popravi za još dve medalje.

Nikada ranije Srbija nije osvojila više od osam medalja, koliko su srpski sportisti doneli iz Rio de Žaneira pre pet godina (dva zlata, četiri srebra i dve bronze).

Da dođu do apsolutnog rekorda Srbiji će biti potrebne dve pobede (tako bi imala i više zlata nego u Brazilu).

Najpre u dva časa posle ponoći odbojkašice igraju meč za bronzanu medalju protiv Južne Koreje. Naše odbojkašice nisu uspele da ponove uspeh iz Rija kada su stigle do srebra, ali aktuelne svetske i evropske šampionke imaju dovoljno motiva da osvoje još jednu medalju.

Za to će morati da savladaju azijsku selekciju još jednom na turniru jer su već bile od njih u grupnoj fazi sa 25:18, 25:17, 25:15.

Da zaokruže sjajnu olimpijsku priču imaće priliku vaterpolisti koji u velikom finalu igraju protiv Grčke od 09.30.

„Delfini“ žele da odbrane olimpijsko zlato iz Rio de Žaneira, a time bi po prvi put od osamostaljenja doneli Srbiji tri zlata na jednom takmičenju i pod uslovom da slave odbojkašice i ukupno devet medalja.

Zaista bi ovo bio najbolji mogući završetak olimpijske bajke, a naši šampioni su zaslužili da oproštaj ove generacije bude ovenčan zlatom. Baš onako kakve su im bile i karijere.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here