Barselonin half Đerar Pike, jedan od glavnih ljudi u kompaniji “Kosmos” koja je na 25 godina otkupila prava na tradicionalno takmičenje muških reprezentacija i dala mu novi format, posegao za fotografijama gledališta da bi dokazao da poseta u madridskoj “Magičnoj kocki” nije poražavajuća.

Kako je sve krenulo? Filip Devilf, nekadašnji belgijski teniser, polufinalista Rolan Garosa 1997, ukazao je na Tviteru da u osvit susreta Belgija i Kolumbije u prvom kolu takmičenja po grupama (osam sa po tri selekcije) na tribinama ima 15 ljudi.

Pike, da bi dokazao da organizator nije doživeo krah, odgovorio mu je fotografijom iste tribine na koju se kroz neko vreme sleglo više publike.

– Da li ste sigurni da ih je samo 15? – pitao je zajedljivo Devilfa.

Raspravi je svoje mišljenje zatim priložila Aliz Korne, 29-godišnja francuska teniserka, koje je bilo na liniji s Devilfovim.

– Dragi Đerar, vidim da nikada niste bili na pravom Dejvis kupu – aludirala je ona prethodni format sa stogodišnjom tradicijom, u kojem je bura nacionalnog ponosa prepunog gledališta bila mnogo veća jer se igralo na domaćem terenu, a ne kao sada na neutralnom u vidu završnog turnira sa 18 reprezentacija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here