M. N.
Ostali bez titule: Sem Džonson i Sanjin Skavo

Sezona 2021. je završena za fudbalere Svetog Đorđa iz Brizbejna. Sigurno ne onako kako su želeli u klubu i kako su očekivali navijači, ali i plasman u polufinale plej-ofa Premijer lige posle odlaska nekoliko važnih igrača iz prethodne godine, svakako nije neuspeh.

Jedino boli što su u poslednjem meču pretrpeli nezasluženo težak poraz od aktuelnog šampiona Olbeni Krika, koji je savladao srpski klub sa 4:0.

Na poluvremenu je domaćin vodio sa 1:0, ali je u nastavku došla do izražaja razlika u kvalitetu, kao i činjenica da su “sveci” ponovo bili oslabljeni za svog najboljeg igrača Darsija Pirsona, koji zbog povrede pauzira već skoro dva meseca.

Olbeni Krik će se u finalu sastati sa ekipom Bejsajd Junajteda, koja je takođe ubedljivo savladala Lejks sa 5:2.

Na taj način Olbeni Krik se u potpunosti revanširao Svetom Đorđu za prošlu godinu, kada je srpski klub nadmoćno osvojio titulu prvaka u ligi (plej-of se nije igrao jer je sezona bila skraćena zbog kovida). Pečat na titulu su u novembru 2020. stavili upravo pobedom protiv najvećeg rivala od 2:1.

Ove godine su se uloge zamenile, s tim da je Olbeni Krik dobio privilegiju da se plasira u viši rang, u novoformiranu Premijer ligu Kvinslenda 2, dok je “svecima” iz Vilavonga ovo pravo uskraćeno prošle godine zbog reorganizacije takmičenja.

Ostaće upamćeno da je 2021. godina bila prva posle dve uzastopne šampionske sezone u kojoj je Sveti Đorđe ostao bez trofeja. Pred novom upravom kluba sada je period u kojem treba osvežoti ekipu i postaviti temlje za nove uspehe, kako bi u 2022. nastavili putem koji je ove godine, verujemo samo nakratko prekinut.

Devojke Svetog Đorđa sa peharom

Devojke osvojile titulu

Muškarci ove sezone nisu uspeli, ali su zato fudbalerke Svetog Đorđa u klupske vitrine unele šampionski trofej. U velikom finanu plej-ofa Treće gradske lige Brizbejna savladale su ekipu Istern Sabarbsa, a golove su postigle Adelaida Pirson i Milica Vukadin.

Prethodno, u polufinalu su savladale tim Džimbumba Junjted sa 4:2 (Golove postigle Pirson dva, Vukadin i Branković).

Šampionsku titulu su osvojile: B. Popović, M. Jančić, C. Haton, A. Nikolić, L. Čelebičanin, A. Pirson, M. Vukadin, V. Popović, A. Branković, S. Drača, M. Popov, M. Đurić, J. Petrović, A. Bičam, E. Gunes.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here