Raul izjednačio rekord Milera

0

Razlika između dvojice asova je u tome što je Miler do rekorda stigao golovima u sva tri evropska klupska takmičenja (Kup šampiona, Kup UEFA i Kup pobednika kupova), dok je Raul svih 66 puta bio strelac u najelitnijem takmičenju – Ligi šampiona.

Kapiten Reala je do rekorda stigao posle 128 utakmica u proteklih 14 sezona, dok

je Miler 66 golova za Bajern postigao igrajući tri sezone manje.
 

Obojica su sa svojim klubovima osvojili i tri titule prvaka "starog kontinenta". Raul 1998, 2000. i 2002. godine, a Miler je het-tri ostvario u periodu od 1974. do 1976. Nekadašnji nemački reprezentativac ima i trofej u Kupu pobednika kupova, osvojen 1967. godine.
 

Raul je sinoć teren stadiona Santjago Bernabeu ipak napustio pognute glave, jer je do rekorda stigao u porazu Madriđana od Milana – 3:2.

Golman madridskog Reala i španske reprezentacije Iker Kasiljas neslavno je obeležio redak jubilej – stotu utakmicu u evropskim klupskim takmičenjima.

Kasiljas je debitovao u Ligi šampiona u sezoni 1999/2000, u susretu Real – Olimpijakos. Od tada je bio nezamenjiv na golu "kraljevskog kluba", a jubilej je "proslavio" tako što je "kumovao" kod dva gola Milaneza. Najpre ga je Pirlo savladao sa skoro 30 metara, a zatim je nespretno intervenisao kod drugog pogotka Milana, koji je postigao Brazilac Pato.
 

Kasiljas je, inače, postao tek šesti igrač Reala sa sto ili više utakmica u evropskim klupskim takmičenjima. Pre njega takav podvig ostvarili su Raul, Guti, Manolo Sančis, Fernando Jero i Roberto Karlos.

 

Zanimljivo je da će Kasiljes uskoro proslaviti "stotku" i u dresu reprezentacije Španije za koju je do sada branio 99 puta. Jubilarnu stotu utakmicu trebalo bi da odigra 14. novembra kada Španci u Madridu igraju prijateljski meč protiv Argentine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here