Youtube/BN TV
Zgrada Tužilaštva BiH

Nakon sastanka političkih predstavnika BiH sa predstavnicima međunarodne zajednice Metjuom Palmerom i Angelinom Ajhorst, koji je u Neumu održan iza zatvorenih vrata, na kojem se raspravljalo o reformi izbornog zakonodavstva, poručeno je da da su na stolu bile brojne teme, ali da je fokus bio na unapređenju izbornog procesa.

Angelina Ajhorst, predstavnica EU, izjavila je da je danas napravljen okvirni dokument od 17 strana.

„Izuzetno je važno da vam iznesemo najnovije ažurirane informacije o svim dešavanjima. Iza nas je kvalitetna i dobra diskusija, ostvarena kroz razgovor subjekata koje su nam se pridružili. To je dobra prilika da čujemo različite stavove i viđenja“, rekla je ona.

Specijalni američki predstavnik za Izborni zakon u BiH Palmer je kazao da su im se u Neumu pridružili eksperti Venecijanske i Varšavske komisije.

Ocenjujući da je reč o važnim procesima, Palmer je rekao da će se neke stvari naći na dnevnom redu, kao i da su neke teže, a neke lakše.

„Osim političkih lidera koji su s nama, diskusiji su se priključili i eksperti da nam pomognu da rešimo neka teža tehnička pitanja“, rekao je Palmer novinarima u Neumu, javili su mediji u BiH.

Iako je, kazao je, pred njima još mnogo posla, Palmer je ocenio da je dobro počelo, preneo je Tanjug.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here