Razija se vraća na teren

0

Legenda ženske košarke iz vremena SFRJ se vraća na parket posle godinu i po otkako je otišla u penziju, piše Dnevni avaz.

 

U proteklih 20 godina igrala je za 16 čuvenih evropskih i svetskih klubova, četiri puta bila je prvakinja Evrope i isto toliko puta najbolja igračica kontinenta.

 

Osvajala je nacionalna prvenstva Brazila, Španije, Italije, Mađarske, bila u ženskoj verziji NBA, pripale su joj brojne medalje s reprezentacijom bivše države – između ostalih i olimpijsko i evropsko srebro, a sa BiH je bila šampion Mediterana…

 

Za povratak je presudio poziv direktorke Jedinstva Mare Lakić-Brčaninović, kapitena šampionske generacije Jedinstva Aide u kojem je igrala i Raza, a uz igrački ugovor na godinu, dobila je i menadžersku funkciju u klubu.

 

"Želim da se Jedinstvo vrati na nivo na kojem je bilo u nekadašnjoj Jugoslaviji. Cilj je da pomognem mladim igračicama u njihovom razvoju. Nisam postavila nikakve posebne uslove, jer nijedna ekipa na ovim prostorima ne bi ih mogla ispuniti. U pitanju je isključivo želja da pomognem Jedinstvu", rekla je Mujanovićeva.

 

Ona tvrdi da će joj malo trebati da dostigne optimalnu igračku formu, jer se fizički veoma dobro oseća, pošto nije prestajala da trenira, a neće igrati sve, već samo važnije prvenstvene utakmice, završnicu kupa i plej-of u prvenstvu.

 

Razija Mujanović je rođena 15. aprila 1967. u Ratkovićima kod Brčkog, a visoka je 202 centimetra. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here