YT Printscreen

Japan razmatra raspoređivanje 1.000 krstarećih raketa dugog dometa, kako bi povećao svoju sposobnost za reagovanje u slučaju eventualnog napada Kine, izvestio je danas dnevni list “Jomiuri”.

Kako navodi list pozivajući se na izvore iz vlade, postojeće rakete bi bile modifikovano, kako bi se njihov domet sa 100 kilometara povećao na 1.000, prenosi agencija Rojters.

Oružje, lansirano sa brodova ili iz aviona, bilo bi stacionirano uglavnom oko južnih ostrva Nansei i moglo bi da stigne do obalnih područja Severne Koreje i Kine, navodi japanski list.

Britanska agencija navodi da predstavnici japanskog ministarstva spoljnih poslova nisu odgovorili na zahtev za komentar ovog izveštaja japanskog lista.

Regionalne tenzije porasle su ranije ovog meseca nakon posete predsedavajuće Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi Tajvanu, koji Kina smatra svojom teritorijom.

Nakon posete Pelosi, Peking je izvodio vojne vežbe i lansirao rakete u blizini Tajvana i u ekskluzivnu ekonomsku zonu Japana.

3 COMMENTS

  1. sretna nova raketna godina! dakle za buducnost coveka sve spremno? napredujemo oGROMnim koracima.

  2. Хиљаду крстарећих……којо тип, модел могу набуџати да са 100 добаце десет пута дуже? И ставиће 1000 ракета на мала острва….па ни амери немају толико томахоука…глупост

  3. ovo je vreme zla i opasnih konfrontacija. Dosad su to bili jarci na brvnu, ali sad su se pretvorili u ričuće lavove, koji idu okolo tražeći koga će prožderati. Nije im važno ko će biti ‘kolateralna šteta’ samo da ostanu u igri velikih. Zato će Bog prekinuti ljudske sulude političko-vojne i nacionalističke aspiracije i pretnje. Nakon što uništi zle, Zemlju će dati onima koji će znati kako da je čuvaju i poštuju život svakog živog bića na njoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here