EPA/Andrej Čukić
Aleksandar Mitrović

Srpski golgeter Aleksandar Mitrović izjavio je da razmišlja i o osvajanju Svetskog prvenstva u Kataru ove zime. Napadač Fulama govorio je za zvanični sajt svog kluba i istakao visoke ciljeve koje reprezentacija ima na Mundijalu.

Na direktno pitanje o ciljevima Orlova na predstojećem Mundijalu imao je šta da kaže.
– Ne razmišljamo predaleko, prvo da prođemo grupu. Ako to uspemo, svašta je moguće u jednoj utakmici, ako nas pogleda sreća malo, plan igre, penali možda. Kada se prođe grupa ostaje malo utakmica. Prvi cilj je prolazak grupe, pa da vidimo šta će biti i koliko daleko možemo. Znamo da postoje iznenađenja i da je svašta moguće. Ako se nešto desi, super, ako ne, onda ćemo se vratiti. Razmišljamo pozitivno, prvo da prođemo, pa onda šta bude – rekao je Mitrović.
Ako prođemo grupu, smatra mitrogol, ni finale nije neralan cilj.
– Zašto da ne razmišljamo o osvajanju Mundijala? Morate da imate visoke ciljeve. Kao profesionalac, moraš da imaš ciljeve, ja volim da idem korak po korak. Prvi mali cilj je prolazak grupe, ako to uspemo, videćemo za dalje – napomenuo je Mitrović.
Srpski golgeter je potvrdio da je atmosfera unutar ekipe sjajna.
– Puni smo samopouzdanja, imamo dosta igrača koji su prošli kroz sve mlađe kategorije, imamo sjajnog selektora koji igra ofanzivni fudbal. Sve to nam odgovara, srećni smo što smo tamo, hoćemo da napravimo nešto na Mundijalu. Verovatno je ovo najbolja grupa sa kojom sam igrao u reprezentaciji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here