Španac Đozep Gvardiola (48) spremaće prvi put taktiku za sudare s “kraljevskim klubom” kao trener Mančester sitija jer će se engleski prvak sastati s madridskim velikanom u osmini finala Lige šampiona.

U nedelju, u 17. kolu Premijer lige, Mančester siti je preslišao Arsenal u Londonu s 3:0. Bio je to 17. put da se Gvardiola u karijeri sreo s “tobdžijama”, suparnicima i dok je vodio Barselonu i Bajern, svoje jedine prethodne klubove.

Tako se londonski tim na listi španskog trenera poravnao s Realom, ali voljom žreba u Nionu Gvardiola će uskoro još dva puta imati posla sa španskim velikanom. Do kraja sezone srešće se s Arsenalom i 29. februara, na “Etihadu”, u 28. kolu Premijer lige, a teoretski njihov duel je još moguć u engleskom kupu jer i jednima i drugim početkom januara predstoje mečevi treće runde (Siti dočekuje četvrtoligaša Port Vejl, a Arsenal drugoligaša Lids).

U prvih 14 okršaja s Realom Gvardiola je imao devet pobeda, četiri remija i samo jedan poraz. Bilo je to u finalu španskog kupa 20. aprila 2011. Igrani su produžeci. Real je na stadionu Valensije savladao Barselonu s 1:0 pogotkom portugalskog asa Kristijana Ronalda u 103. minutu.

U poslednja tri duela s “kraljevskim klubom” Pep, međutim, ima samo neuspehe. Prvo je Real odneo ligašku pobedu nad najljućim rivalom na Nou Kampu (2:1) 21. aprila 2012, a zatim je bio uspešniji i od Bajerna oba puta u polufinalu Lige šampiona 2013/14 – 1:0 u Madridu, 4:0 u Minhenu.

Real je sa Sitijem četiri puta igrao u Ligi šampiona i nema poraz. U grupi 2012. savladao ga je s 3:2 na svom stadionu, a na Ostrvu je bilo 1:1. U prvoj utakmici polufinala 2016. na “Etihadu” nije bilo golova, a u revanšu je Real pobedio s 1:0 autogolom Brazilca Fernanda u 20. minutu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here