EPA-EFE/Kiko Huesca

Odigrana su prva dva četvrtfinalna susreta Lige šampiona. Real je u Madridu pobedio Liverpul 3:1, dok je Mančester Siti na Etihadu savladao Borusiju iz Dortmunda 2:1.

Kada se sve pogleda, potpuno zaslužena pobeda Reala. Mnogo konkretniji bili su Madriđani, odgovorniji sa loptom i aktivniji. Imali su 15 udaraca na gol, od čega šest u okvir, dok je Liverpul uputio samo jedan šut u okvir gola i na njihovu sreću, lopta je završila iza leđa Tiba Kurtoe.

Briljirao je Žunior Vinisijus, koji je ogolio sve defanzivne mane Trenta Aleksander-Arnolda. Direktno preko njega postigao je dva gola, prvi u 27. i treći Realov u 65. minutu. Između ta dva gola u 36. minutu na 2:0 povisio je Asensio, a u 51. minutu Salah je doneo nadu Liverpulu da može i nešto više. Ipak, iako je ovo poraz od dva gola razlike, Redsi imaju u džepu taj gol u gostima, pa nada u prolaz i dalje postoji.

Na Etihadu se očekivala relativno laka pobeda domaćina. A kako su krenuli delovalo je da će upravo tako i biti. Već u 19. minutu De Brujne postiže pogodak. A u 30. minutu prvo je dosuđen penal za Građane. Ali na asistenciju VAR sudija je promenio odluku.

Onda antiklimaks. Borusija se stabilizovala, pa potom počela da preti. Čak joj je i poništen jedan gol. Imao je i Siti šanse, ali nikako nije uspevao da „ubije“ utakmicu. To im se osvetilo, pošto je u 84. minutu Holand pronašao iskusnog Marka Rojsa, koji je postigao izjednačujući gol. Ipak, nisu imali sreće Milioneri da u Dortmund ponesu 1:1, već će morati da jure minimalan zaostatak pošto je u 90. minutu Fil Foden postigao gol za kakvu, takvu prednost.

Revanši ova dva para na programu su 14. aprila u Liverpulu i Dortmundu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here