commons.wikimedia/Adrian Grycuk
Savet Evrope

Ambasador Holandije za ljudska prava Vim Gerts smatra da je realan cilj da Kosovo ove godine postane članica Saveta Evrope, dodajući da Holandija podržava tu mogućnost.

Gerts je naglasio da je Kosovo od proglašenja nezavisnosti 2008. godine mnogo napredovalo u oblasti ljudskih prava.

Prema njegovim rečima, Kosovo je za 16 godina napravilo pozitivne pomake, dok Priština radi na izazovima sa kojima se suočava ceo svet, kao što su sloboda medija, prava LGBT osoba, prava žena i položaj manjina.

– Uveren sam da će Kosovo što je pre moguće biti član Saveta Evrope i radujemo se tome. Želimo da se uključimo u dijalog sa vama da vidimo gde i mi možemo da pomognemo jer je Kosovo u Evropi i na putu je da postane član EU i članica Saveta Evrope. Dakle, želimo da vidimo gde možemo da pomognemo Kosovu na ovom putu – rekao je Gerts, koji boravi na Kosovu.

On je dodao i da na Kosovu još uvek postoji mali broj žena na tržištu rada.

Kosovska inicijativa za stabilnost, organizacija koju finansira Holandska ambasada, navodi da je samo 14 odsto radno sposobnih žena zaposleno, u poređenju sa 46 odsto radno sposobnih muškaraca.

5 COMMENTS

  1. Pa naravno posto ce vam Vucic odobriti. Imam osecaj da sva ova prestava Kurtija i Vucica zadnjih 2 godine da je sve dogovor za pipreme priznanja Kosova i za Ulazak srbije u EU.

  2. Realno je da Pridnjestrovlje, Južna Osetija, Abhazija i Severni Kipar udju u Savet Evrope, Kosovo i Metohija mogu tek posle njih jer je najmlađa nepriznata kvazi država u Evropi.

  3. Ovaj gospodin je slijep gluv, naravno
    i nerealan. Njegov san se nece nikada
    ostvariti, on je veliki provokator.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here