“Rebalans donosi značajne uštede“

0

Smanjenje troškova u ministarstvima, ali i plata i penzija: Zorana Mihajlović
 

Mihajlovićeva je pojasnila da su sva ministarstva morala da predlože gde mogu da uštede rebalansom budžeta i navela da će u Ministarstvu građevinarstva i infrastruktura, koje ona vodi, izdvajanja biti manja za 15 do 18 odsto.

 

"Rebalansom budžeta mora da se uštedi. Štedeće se na putovanjima, materijalima, a delom će biti smanjeni i projekti, i to oni koji nisu prioritet", rekla je Mihajlovićeva za RTS.

 

Ona je naglasila da rebalans budžeta, a kasnije i budžet za 2015. godinu, treba da omogući da se napravi dobra osnova za razvoj privatnog sektora.

 

Govoreći o putu u Moskvu, gde će se sastati sa ruskim ministrom saobraćaja i direktorom ruskih železnica, Mihajlovićeva ističe da će akcenat razgovora biti na ruskom kreditu koji će omogućiti modernizaciju srpskih železnica.

 

"Za prethodnih nekoliko meseci potpisana su dva aneksa kredita, koji iznosi ukupno 800 miliona dolara. Uskoro ćemo imati 530 kilometara pruge koja je revitalizovana", najavila je ona i dodala da će se govoriti i o ugovaranju većeg broja transportnih dozvola.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here