youtube/RTS Sajt - Zvanični kanal
Direktor policije Vladimir Rebić

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas u Orešcu kod Knjaževca da više od 220 policijskih službenika intenzivno traga za 12. godišnjom Monikom, čiji je nestanak policiji prijavljen u petak popodne.

Rebić veruje da će policija u najskorije vreme pronaći devojčicu i dodaje da će tokom noći biti nastavljena pretraga terena sa termovizijskim kamerama.

– Od kada je majka prijavila njen nestanak, ovo je apsolutni prioritet u radu Ministarstva unutrašnjih poslova. U potrazi su angažovani pripadnici policijskih uprava u Nišu i Zaječaru, Helikopterska jedinica, Žandarmerija, psi tragači, kao i termovizijske kamere. Iskoristili smo sve raspoložive resurse i ljudske i materijalne i koristimo ih i dalje kako bi pronašli devojčicu – istakao je Rebić.

Direktor policije je, neposredno pre nego što je došao u Orešac, posetio roditelje male Monike, kako bi ih obavestio šta je policija do sada preduzela.

– Na osnovu dokaza do kojih smo došli smatramo da je izvršilac ovog krivičnog dela Ninoslav Jovanović iz Malče. Postoje dokazi da je on ukrao jedno vozilo u kom je policija pronašla njegove otiske i tragove koji ukazuju da je sa njim bila i Monika. Utvrdili smo da su jedno vreme boravili u ovom mestu, dok smo na drugom mestu pronašli Monikin ranac – naveo je direktor policije.

Prema njegovim rečima, policija ima i izjave dva svedoka koji su potvrdili da su Jovanovića videli sa devojčicom.

Sa direktorom policije u Orešcu su bili i načelnici policijskih uprava u Nišu i Zaječaru sa svojim policajcima, kao i najiskusniji operativci iz sedišta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Rebić je podsetio da je Jovanovića, koji je od 2006. do 2018. godine bio u zatvoru na izdržavanju kazne zbog seksualnih delikata, policija samo nekoliko dana po izlasku ponovo uhapsila, jer je na društvenim mrežama slao poruke neprimerene sadržine.

On je u pritvoru bio do marta ove godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here