Tanjug/AP

Ukrajina je samo poligon, a reč Evrope u okončanju sukoba nema težinu – odlučuje Vašington, izjavila je bugarska istoričarka Darina Grigorova.

Po njenim rečima, isporuke oružja i osnivanje fondova za finansiranje Ukrajine samo imaju za cilj da produže sukob, a zbog toga će Ukrajina još više stradati.

– Što se sukob više produžava, granice Ukrajine će se više smanjivati. Ali, nažalost, ginuće i građani Ukrajine. Zato oni i beže. Ako je taj rat takav kakvim ga predstavljaju – rat ‘ruskog agresora’ i ‘borba za demokratiju’, zašto se onda muškarci kriju, ne izlaze iz kuće kako ih ne bi odveli u vojne odseke i poslali na front, bez ikakve želje sa njihove strane da ratuju protiv Rusije? Zašto se trude da padnu u rusko zarobljeništvo? Kako bi preživeli i onda održavali kontakt sa porodicom. Oni ne žele da se vraćaju u Ukrajinu – kazala je Grigorova u intervjuu novinaru Petru Volginu.

Po njenim rečima, tu “nije bilo elemenata patriotizma, kako mediji predstavljaju”.

– To je diktatura ukrajinske elite protiv Ukrajinaca u zamenu za zapadno pokroviteljstvo. U tome učestvujemo i mi – isporukama oružja – zaključila je istoričarka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here