Ž. Marković
Roditelji sa decom i učiteljicom

Učenici Srpske dopunske škole iz Herisaua i učiteljica Milja Stević su zbog raspusta, tek u utorak, organizovali priredbu o Svetom Savi.

Pre početka programa učiteljica Milja je pozdravila prisutne roditelje i zaželela deci srećnu školsku slavu. Ovim recitalom Srpska dopunska škola iz Herisaua pridružila se srpskoj zajednici koja je širom sveta slavila Svetog Savu.

Deca su pred roditeljima pevala himnu i recitovala pesme. U programu su učestvovali Emilija Vojimirović, Lara i Luka Obrenović, Lana Nešić, David Adamović i Jovan Badžić.

Posle završenog recitala deca i roditelji su se družili uz kolače koje su spremile vredne mame.

– Na prvom mestu bih zahvalila roditeljima što šalju decu u srpsku školu, što odolevaju svim iskušenjima tuđeg sveta ovde i nalaze vreme, imaju energije i volje da očuvaju jezik, kulturu, korene i vezu sa maticom. Večeras smo napravili i malu izložbu radova, istakli smo svetosavske vrline, a imali smo i skroman program, deca su otpevala – kaže učiteljica Milja Stević iz Adorfa.

– Obradovala nas je večerašnja priredba. Mi roditelji smo deci za uzvrat spremili slatkiše i sokove, kojima smo se na kraju svi zajedno poslužili – kaže predsednik Saveta roditelja Sanela Vojimirović, rodom iz Prahova kod Negotina.

Izvor:
Ž. Marković

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime