FacebookNSWPoliceForce
Novi policajci sa starešinama

Policija Novog Južnog Velsa suočava se sa hroničnim nedostatkom službenika, pošto je prema poslednjim dostupnim podacima slobodno preko 1.500 radnih mesta.

Kako bi u policijsku službu privukli nove, mlade snage, u vladi ove australijske države odlučili su da regrutima ponude niz podsticaja i omoguće im da budu dobro plaćeni dok pohađaju policijsku akademiju.

Naime, polaznici akademije će od marta sledeće godine dobijati po 1.360 dolara nedeljno plus uplate u penzioni fond tokom školovanja u Golburnu. Tokom 16 nedelja obuke, regruti će zaraditi po 30.984 dolara.

Oni će zatim biti plaćeni kao policajci na probnom radu, s godišnjom platom od 80.733 dolara, koja će se povećati na osnovu čina.

Policijske snage Novog Južnog Velsa u poslednje vreme napušta sve više uniformisanih kadrova, koji ili podnose ostavke ili odlaze u penziju.

Komesarka policije Karen Veb nada se da će povoljni uslovi za regrute podstaći mnogo više kandidata da se prijave i popune velike praznine u službi.

– Imamo slobodnih radnih mesta, a najava ovih podsticaja omogućava onima koji su razmišljali o tome da postanu policajci, a nisu to do sada uradili, da nam se pridruže. Radujem se što će se broj policajaca povećati – rekla je Veb.

Premijer Novog Južnog Velsa, Kris Mins je, takođe, pohvalio najavu.

– Ne regrutujemo dovoljno policajaca kako bi zamenili one koji se povlače. Moramo to da preokrenemo i čvrsto verujem da će isplate za one koji se školuju da postanu policajci podstaći mnoge da se priključe – rekao je Mins.

Kolike su razmere deficita policijskih snaga pokazuje i podatak koji je otkrio Dejli Telegraf, da se detektivi u nekim komandama šalju u redovne patrole kako bi pokrili nedostatak osoblja za opšte dužnosti.

Komesarka Veb s jednom od novih službenica policije

Odgovor na ponudu Kvinslenda

Podsticaji za regrute u Novom Južnom Velsu su i svojevrstan odgovor na nedavno pokrenuti program Policije Kvinslenda, koja daje gotovinski bonus od 20.000 dolara za nove službenike koji dođu iz drugih država.

Upravo ova novčana ponuda privukla je određeni broj budućih policajaca da se presele iz Novog Južnog Velsa u Kvinslend, ali od iduće godine regruti će imati mogućnost da još bolje zarade ukoliko ostanu u državi u kojoj žive.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here