Twitter Printscreen
Radovan Radaković

Nekadašnji golman Partizana Radovan Radaković i dalje bije svoju životnu bitku s kojom se susreo kada su mu lekari dijagnostifikovali invazivno difuzni tumor želuca!

Radaković je uspešno završio lečenje u Turskoj i svi se nadaju da će oporavak da krene u najboljem smeru, a bivši reprezentativac Jugoslavije je u razgovoru za Tanjug TV opisao horor kroz koji je prošao.

– Pitao sam odmah koliko još imam života. To ne mogu da opišem, to je neka vrućina, hladan znoj… Okrene se cela soba, ceo život vam se okrene i prođe kroz vas za tih par sekundi… Kada mi je doktor rekao da imam još tri do pet meseci, uplašio sam se, imao sam strah. Međutim, kako vreme odmiče i kako se borim, sve to manje i manje – rekao je Radaković i dodao:

– Jedva sam mogao da pričam, a ne da hodam. Izvađen mi je želudac, žučna kesa, deo tankih creva i sve žlezde iz organa. Mnogo je teško u glavi da se sve kockice spoje. Kažu doktori, psihijatri, psiholozi, samo treba pozitivno razmišljati… Jeste, slažem se, ali dođu i crne misli… Najteže je bilo saznanje. Posle toga, sve operacije i bolovi, sve bude i prođe, ali saznanje i u glavi što tog momenta bude, to je noćna mora.

Lečenje u Turskoj koštalo je oko 220.000 evra, a Radakoviću je ostalo još 50.000 duga. Poslednjih dana mnoga fudbalska imena su se uključila u akciju da mu pomognu, a FK MIljakovac je organizovao i humanitarnu utakmicu legendi Partizana za prikupljanje sredstava. Sam golman izdvojio je jednog bivšeg saigrača.

– Moram da istaknem Danka Lazovića, koji je fenomenalan dečko, koji je pokrenuo neke momke iz Partizana. Ali, oduševili su me pojedini igrači Zvezde, koji su se odazvali i uplaćivali novac. Hvala im na tome, nisam imao prilike dosad da im se zahvalim, pa bih to želeo da uradim ovim putem. Kada sam saznao da sam od njih dobio pomoć, suze su mi krenule na oči.

Ukoliko želite da pomognete Radakoviću, kom je pomoć i dalje i te kako potrebna, to možete da učinite na ovaj način:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1082 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1082 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216331-02

Uplatom na devizni račun: 160600000121638728
IBAN: RS35160600000121638728
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here