Tanjug/AP

U staroj peći za hleb, u slovenačkom Novom Mestu, u ulici blizu Policijske uprave, pronašli su dečju lobanju.

Prema prvim informacijama, radi se o lobanji 12-godišnjeg deteta, pišu Slovenske novice. Očevidac tvrdi da je bila stara, nije bila prljava ili teško izgorela, a primetio je i rupu na vrhu za koju se misli da je možda prostrelna rana.

Porodica iz Novog Mesta kupila je stan u Klemenčičevoj ulici. Prvi vlasnik stana bio je radnik, on ga je ostavio svom sinu, a potom ga je kupila starija gospođa u čijem je vlasništvu bio 10 godina. Umrla je u staračkom domu i stan je kupio mladi par. Kako je u njemu bila stara peć, odlučili su da je uklone. Ulica ima uređeno grejanje na gas, pa je ova peć bila nepotrebna.

Radove su izvodili u subotu. Ali kad su cigle počele da padaju doživeli su šok. Ugledali su lobanju i odmah pozvali policiju.

Stigli su i pripadnici kriminalističkog odeljenja. U stanu su bili nekoliko sati, a pronađenu lobanju odneli su na dalje ispitivanje.

– Ovdje živim 41 godinu i svih ovih godina nije se dogodilo ništa neobično, barem koliko ja znam. Nijedno dete nije nestalo, nijedan zločin se nije dogodio, bar mi za njega ne znamo, a zaista je čudno odakle lobanja – izjavio je Robert Zidar, komšija iz istog bloka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here