Repeša: Postavili smo lestvicu visoko

0

Bojan Bogdanović
 

"Sa rezultatima na prošlogodišnjem Eurobasketu u Sloveniji i time kako smo igrali postavili smo lestvicu jako visoko. Naši navijači očekuju da nastavimo tako, šta više da napravimo korak napred ako je moguće. Zato su pred nama velike obaveze i očekivanja", kazao je Repeša, prenosi agencija Hina.

 

On je rekao da se nada da će ekipu zaobići povrede, a da će dobre igre i dobri rezultati doći.

"Zajedno smo već treću godinu, kostur ekipe je poznat. Znamo da je bez timskog duha na reprezentativnom nivou teško doći do velikog rezultata. Sve to moramo da napravimo kako bismo postigli željeni cilj", naveo je Repeša.

 

Hrvatska će na Svetskom prvenstvu u Španiji igrati u grupi B u Sevilji, zajedno sa Filipinima, Argentinom, Senegalom, Grčkom i Portorikom. Plasman u osminu finala izboriće četiri najbolje selekcije iz grupe.

"Mi moramo da se pripremimo za svakog protivnika na identičan način i da svakog protivnika shvatimo jako ozbiljno. Prerano je detaljnije govoriti o protivnicima zato što svi tek počinjemo s pripremama, više ćemo znati za 20 dana", naveo je Repeša.

 

Repeša je na pripreme pozvao 17 igrača od kojih će 12 povesti na SP u Španiju.

Na spisku su: Roko-Leni Ukić, Oliver Lafajet, Rok Stipčević, Krunoslav Simon, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Fran Pilepić, Luka Babić, Damjan Rudež, Dario Šarić, Mario Delaš, Damir Markota, Miro Bilan, Darko Planinić, Ante Tomić, Luka Žorić, Lukša Andrić.

 

Svetsko košarkaško prvenstvo održava se od 30. avgusta do 14. septembra u Španiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here