MN Press
Ognjen Kuzmić

Ognjen Kuzmić, srpski košarkaš, optužen je za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su povređene tri osobe. Na teret mu se stavlja krivično delo ugrožavanja javnog saobraćaja, za koje mu preti kazna od osam godina zatvora.

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci potvrdilo je da je pokrenuta optužnica protiv centra Crvene zvezde na pozajmici u FMP-u, prenosi B92.

“Podignuta je optužnica protiv Ognjena Kuzmića zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja, počinjeno na štetu B. I, M. M, i J. D, a optužnica je prosleđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci”, rekli su u Tužilaštvu, prenose regionalni mediji.

Nesreća se desila 14. jula prošle godine u pet časova, na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor u Ramićima.

Kuzmić, koji je i povremeni reprezentativac Srbije, u trenutku nesreće je svoj skupoceni terenac vozio čak 65 kilometara na čas iznad ograničenja, odnosno 125 kilometara na čas na putu gde je dozvoljeno 60.

Tom prilikom je košarkaš teško povređen, kao i njegov suvozač i prijatelj Bogdan Ilić. Sa teškim povredama su prošli Marko Mijatović i poznati bokser iz Prijedora Dražan Janjanin.

Prema informacijama iz Republike Srpske, Kuzmić je u trenutku kada je bio za volanom imao čak 2.27 promila alkohola u krvi. U banjalučkom tužilaštvu su za “Srpskainfo” rekli da Ognjena Kuzmića terete da je počinio krivično delo ugrožavanja javnog saobraćaja.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, Kuzmić će teško izbeći zatvorsku kaznu. Kako je navedeno u zakoniku, za ovo krivično delo, kojim je doveden u opasnost život ljudi ili nastupi teška telesna povreda, ukoliko je vozač bio pod uticajem alkohola i prekorači dozvoljenu brzinu više od 50 na sat, preti kazna od jedne do osam godina zatvora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here