Tanjug
Vojska Republike Srpske

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik je, komentarišući odluke Ustavnog suda BiH, rekao je da se sve što je štetno po interese RS mora odbaciti.

Na Narodnoj skupštini neophodno je, kaže, postići konsenzus koji mora biti rigorozan i po pitanju odbijanja odluka visokog predstavnika koje nisu u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

– Mi ovih dana popisujemo sve što je urađeno od strane visokih predstavnika ili kroz naše sporazume i davanje saglasnosti. Mi ćemo povući našu saglasnost iz sporazuma o vojsci, kao i o VSTS. Predložićemo i o tome ćemo odlučivati narednih dana da se kroz rušenje Zakona o vojsci u roku od nekoliko meseci formira Vojska Republike Srpske. To sve imamo u skladu sa Ustavom. Nema na svetu mesta gde se zakonom može srušiti Ustav, samo pokušavaju nama da kažu da je to tako – rekao je on.

Istakao je da u Ustavu BiH piše da postoji Vojska Republike Srpske.

– Mi smo pokušali sa ovim eksperimentom, to nije išlo. Uporno govorimo da je ta BiH eksperiment, očigledno su se ili pomirili sa tim da je ovo u redu ili nas neozbiljno shvataju – naglasio je on.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime